Wij zijn HMN Makelaars: Peter, Arjan en Lex. We leggen graag uit hoe wij zijn ontstaan en vanuit welke visie we opereren.

Van hypotheekadviseur naar makelaar
In 2002 startte Lex van Hoepen het bedrijf Hypotheken Midden Nederland dat in de eerste jaren van haar bestaan vooral gericht was op de bemiddeling van hypotheken. Een aantal jaren later werd dat anders.

Doordat wij als hypotheekadviseurs altijd met woningen en makelaars te maken hadden werd de interesse voor het makelaarsvak steeds meer gewekt.

We begonnen in 2010 met het voor klanten aankopen van woningen en dat bleek zeer succesvol. Nu in de huidige tijd, waarin de verkopers het in de markt voor het zeggen hebben, is de situatie weer anders. Een individuele klant wordt nauwelijks nog serieus genomen en krijgt bijna nooit een positief bericht op een door hen uitgebracht bod.

Een makelaar als financieel adviseur
Als particulier zul je minimaal een makelaar mee moeten nemen. Pas dan word je serieus genomen in je zoektocht en vooral bij het biedingsproces. Waarom ‘minimaal’ een makelaar? Er blijkt namelijk dat het meebrengen van een financieel adviseur nog beter is. De verkopende partij begrijpt dat als een klant zich laat vertegenwoordigen door een financieel deskundige dat deze klant het bod dat gedaan wordt altijd na zal komen. Dat is immers al goed bekeken door de adviseur. De verkopend makelaar gaat dus graag met deze klant in zee, omdat hij weet dat dat een zekere keus is. Er is voor hem namelijk niets zo vervelend als een koop die vlak voor het vervallen van het financieringsvoorbehoud wordt ontbonden, omdat de koper toch zijn financiering niet rond kon krijgen.

HMN makelaars combineert het zijn van financieel adviseur met kennis van de vastgoed markt en we maken daarbij gebruik van onze uitstekende onderhandelingsvaardigheden, waarvan zowel wij als de klant enthousiast worden.


Het belang van financiële zekerheid
Er speelt nog een fenomeen in de huidige markt, waar kopers over elkaar heen vallen en er grote concurrentie is tussen de particuliere koper en de belegger. Waar de particulier – die onervarener is – en vaak zijn financiering nog voor elkaar moet krijgen biedt de belegger zonder voorbehoud van financiering vanuit een luxe positie dat hij de benodigde gelden op de rekening heeft staan. Vanuit dit perspectief gaat een bieding zonder financieringsvoorbehoud altijd voor een bod met een financieringsvoorbehoud. Zelfs als deze laatste lager is. Ook komt het voor dat de verkopend makelaar de bieder zonder voorbehoud nog een keer belt; ‘We hebben een iets hoger bod, maar als u hetzelfde biedt gunnen we het u’. Op deze manier vist de bieder met een financieel voorbehoud altijd achter het net. 

Waarom HMN Makelaars?
Omdat wij niet alleen weten wat de klant kan financieren. maar ook omdat we met een goede voorbereiding in de markt een hypotheek in een week kunnen rondmaken. HMN makelaars geeft er dus bijna altijd de voorkeur aan om zonder financieel voorbehoud te bieden. Dit lijkt eng, maar is dat niet. Uiteraard overleggen we elke stap die wij nemen met jou als klant en doen we alleen dat waar jij ook helemaal achter staat.

De kracht van HMN makelaars is dat wij de financieringsmogelijkheden voor onze klanten al hebben bekeken. We doen dit als eerste en voordat we aan enig zoek- of biedingstraject beginnen.

Juist door onze kennis van de vastgoedmarkt, het onderhandelingsspel, onze financiële kennis en omdat we middenin het hypotheekbemiddelingsvak staan, kunnen we je als de beste helpen. Er is geen aankopend makelaar die kan opereren als HMN makelaars. Daarnaast wordt het hebben van één aanspreekpunt voor zowel het aankoop als het financieringstraject als zeer plezierig door onze klanten ervaren.